ايجاد مراکز باستان‌شناسي در استان‌هاي سراسر کشور

به گزارش ميراث آريا (chtn)حميد بقايي در نشستي صميمي با اعضاي هيأت علمي و کارکنان پژوهشکده باستان‌شناسي گفت:براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته کار کاوش و بررسي باستان‌شناسي محوطه‌هاي باستاني درجه يک و در مقياس ملي به باستان‌شناسان پژوهشکده باستان‌شناسي محول مي‌شود.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: همچنين قرار است محوطه‌هاي باستاني که در مقياس ملي نيستند را به باستان‌شناسان مستقر در مراکز استاني بسپاريم البته فعاليت باستان‌شناسان استاني در محوطه‌هاي مورد اشاره با نظارت پژوهشکده باستان‌شناسي و با بودجه‌هاي استاني انجام خواهد شد.

وي افزود: همچنين تلاش مي‌کنيم در هر استان، يک مرکز باستان‌شناسي با مديريت استان و نظارت پژوهشگاه و پژوهشکده باستان‌شناسي راه‌اندازي کنيم تا با ايجاد اين تشکيلات، بسياري از مشکلات اداري و اجرايي موجود برطرف شود.

بقايي اضافه کرد: با ادامه اين رويکرد جديد، هر گونه شيء باستاني کشف شده در محوطه‌هاي استاني در همان شهر نگهداري شده و به انبارهاي موزه ملي منتقل نخواهند شد به اين ترتيب هر چه بيشتر از توان و ظرفيت‌هاي موجود در استانها استفاده خواهد شد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي در ادامه افزود: با توجه به حجم گسترده فعاليت‌هاي پژوهشکده باستان‌شناسي در نظر داريم تا فعاليت‌هاي اين پژوهشکده را به ساختماني تاريخ واقع در محدوده بافت تاريخي تهران منقل کنيم.

وي بر تبيين مستندات باستان‌شناسي تأکيد کرد و گفت:باستان‌شناسي بايد در نگاه جامعه قرار گيرد و برخورد با موضوع‌هاي علمي باستان شناسي در جامعه نبايد صرفاً به عنوان يک خبرتلقي شود براي نمونه اطلاع‌رساني مربوط به اشياي ايلامي رامهرمز مي‌بايست چندين بار در اخبار يا به شکل مقاله براي مردم بيان مي‌شد بنابراين تبيين اطلاعات فني مختلف باستان‌شناسي بايد به اطلاعات اجتماعي و ادبيات تاريخي مردمي تبديل شود.

وي به لزوم بررسي دلائل طولاني شدن فرايند تهيه نقشه باستان شناسي کشور اشاره کردو گفت:اساساً باستان شناسي و ميراث فرهنگي کاري مقدس است به شرطي که خود را در جايگاهي مقدس بدانيم به عبارتي عرق ملي اين موضوع را درک کينم چرا که آسيب‌هاي مربوط به حوزه باستان شناسي کشور بيشتر از سوي افرادي وارد شده که نسبت به باستان شناسي کشور عرق ملي نداشته‌اند.

معاون رئيس جمهور ادامه داد:هم‌اکنون در مقطعي از زمان به سر مي‌بريم که باستان‌شناسي کشور مورد حمايت رئيس جمهور قرار گرفته و اين در حالي است که هيچ گاه در طول دولت‌هاي گذشته باستان‌شناسي مورد حمايت و توجه بالاترين مقام اجرايي کشور نبوده است.

وي بيان داشت: باستان‌شناسي، ابزار اصلي ميراث و تاريخ کشور است اما نبايد در امور فني غرق شود از طرفي هويت مأموريت باستان شناس بسيار بالاست و هرکس، اين هويت را خدشه‌دار کند خائن است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388101711